Μηταράκης: Θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο

Στο κυβερνητικό σχέδιο, που ανακοινώθηκε, σχετικά με τη δημιουργία πέντε κλειστών δομών για αιτούντες άσυλο σε νησιά, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο Νότης Μηταράκης διαμήνυσε πως “οι σημερινές ανοικτές δομές σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο θα κλείσουν” ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές.
“Το σχέδιο της κυβέρνησης είχε συζητηθεί με τις τοπικές κοινωνίες, υπήρχε μία δυσκολία στις τοπικές αρχές να υποδείξουν χώρους”, είπε ο κ. Μηταράκης για να συμπληρώσει ότι “κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητάει ο κόσμος: δώστε λύσεις”.
Όπως είπε στη συνέχεια, “δεν έχουμε την τεχνική δυνατότητα με τα ανοικτά κέντρα να εφαρμόσουμε στον βαθμό που απαιτείται την νέα νομοθεσία και αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί τόσο αποτρεπτικά όσο θα έπρεπε η νομοθεσία στις ροές”.
Σχετικά με την επίταξη χώρων για τη δημιουργία των κλειστών δομών, διευκρίνισε πως “τα επιτάσσουμε για τρία χρόνια και θα πληρώσουμε αποζημιώσεις ενοικίου στους ιδιοκτήτες της γης για τα τρία αυτά χρόνια”.

Σχετικές δημοσιεύσεις