Μητσοτάκης – Επιδότηση στο ρεύμα και Θεσπίζεται κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα – για ελεύθερους επαγγελματίες

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα το οποίο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο του βασικού μισθού.

Ως κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια, είπε πως όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από το κατώτατο τεκμαρτό όριο θα απαλλάσσονται από το 2024 αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος.

Για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξης του 25%», είπε. Επισπεύδουμε το μέτρο γιατί εμπιστευόμαστε το νέο σύστημα είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, είπε πως στο υπουργικό θα εξεταστούν τα μέτρα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη όσον αφορά την επιβάρυνση στις τιμές της ενέργειας

«Είναι πολλά τα νοικοκυριά σήμερα τα οποία δεν θερμαίνονται με φυσικό αέριο ή με πετρέλαιο θέρμανσης και αυτά αδικούνται από το υφιστάμενο πλαίσιο της επιδότησης ως προς το επίδομα θέρμανσης. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Είναι παρέμβαση που έχει να κάνει και με την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είναι μία παρέμβαση σημαντική και για την ανακούφιση από την ενεργειακή φτώχεια» ανέφερε χαρακτηριστικά

Σχετικές δημοσιεύσεις