«Μια ακόμη επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης σε βάρος των συνταξιούχων αποκαλύπτεται στα ΑΤΜ των τραπεζών» – Λευτέρης Αβραμάκης

Οργή και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των συνταξιούχων, ιδίως σε όσους πίστεψαν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και «έγκριτων» δημοσιογράφων για αυξήσεις στο σύνολο των συντάξεων.

Σχεδόν οι μισοί συνταξιούχοι (44,3% ή 1.168.077) πηγαίνοντας στα ΑΤΜ για να πάρουν τη σύνταξή τους διαπιστώνουν μηδενικές ή πολύ κατώτερες του 7,75% αυξήσεις. Ακόμα όμως και αυτοί που λαμβάνουν ολόκληρη την αύξηση διαπιστώνουν ότι τελικά αυτή είναι πολύ μικρή συγκριτικά με τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής που αντιμετωπίζουν εδώ και ενάμιση χρόνο λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης και της ανικανότητάς της να λάβει οποιοδήποτε μέτρο προστασίας των εισοδημάτων του ελληνικού λαού.

Με την ακρίβεια ιδίως στα βασικά αγαθά να συνεχίζει ακάθεκτη, πολλαπλασιάζονται οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα του μήνα, αναγκάζονται σε περικοπές και στερούνται ακόμα και στοιχειώδη για τα διαβίωσή τους αγαθά.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας οφείλουν τουλάχιστον να ζητήσουν ένα συγνώμη από τους συνταξιούχους στους οποίους καλλιέργησαν για μήνες ψευδείς προσδοκίες οι οποίες καταρρέουν στα  ΑΤΜ όπου αναγράφεται η πικρή αλήθεια.

Ούτως ή άλλως όμως οι συνταξιούχοι στο σύνολό τους, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζουν πλέον ότι για να ανακτήσουν τη δύναμή τους τα εισοδήματά τους χρειάζεται στις εκλογές που έρχονται να επιλέξουν μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εργαστεί για γενναίες αυξήσεις, θα αποδώσει στο σύνολο των συνταξιούχων τα αναδρομικά, θα αντιμετωπίσει άμεσα την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και υπεύθυνα θα αγωνιστεί για την ευημερία του συνόλου της κοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με όπλο την αλήθεια και τη δικαιοσύνη θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης ώστε να καταστεί ο λαός πραγματικός νικητής των εκλογών.

Σχετικές δημοσιεύσεις