Μια λάμπα «διαβάζει» μεγαλοφώνως στα παιδιά τα παραμύθια τους

Μια λάμπα ανάγνωσης που «διαβάζει» μεγαλοφώνως σε μικρά παιδιά τα παραμύθια τους εξέλιξε η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Naver Corp. Η Clova Lamp είναι σε θέση να μετατρέψει κείμενο και εικόνες σε ομιλία, ενώ ένας ενσωματωμένος εικονικός φωνητικός βοηθός μπορεί να εξηγεί τις έννοιες των λέξεων και να απαντά σε ερωτήσεις των παιδιών.

«Τα παιδιά έχουν ανάγκη να ακούν βιβλία συχνά για να προάγουν τις δεξιότητές τους στο να σκέφτονται, στο να συγκεντρώνονται, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους αλλά δεν μπορούν όλοι οι γονείς να διαβάζουν όσο συχνά θα ήθελαν βιβλία στα παιδιά τους» τόνισε, στο Dezeen, ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού Τζέιμς Κιμ. «Η Clova Lamp επιτρέπει στα μικρά παιδιά να ακούν μόνα τους τα αγαπημένα τους βιβλία όποτε θέλουν και τα βοηθά να καλλιεργήσουν ενδιαφέρον για το διάβασμα».

 «Διαβάζει μεγαλοφώνως με φυσική φωνή (σ.σ. στα κορεατικά) τα βιβλία που τοποθετούνται κάτω από τη δέσμη φωτός, όταν πατηθεί το κουμπί “Διάβασε” ή δοθεί φωνητική εντολή. Μπορεί επίσης να διαβάσει στα αγγλικά και ιαπωνικά, με φωνή κάποιου για τον οποίον αυτές οι γλώσσες είναι οι μητρικές του, ώστε να δώσει στα παιδιά κίνητρο ν’ αρχίσουν μόνα τους να μαθαίνουν αυτές τις γλώσσες» συνέχισε.

Σχετικές δημοσιεύσεις