Μικρογλυπτική σε σελιδοδείκτες έργα τέχνης!

Ως μικρά ποιήματα, “ σκαρφαλωμένα” στις σελίδες αγαπημένων βιβλίων, θα μπορούσαν να “ διαβαστούν” οι σελιδοδείκτες που δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη ο καλλιτέχνης Γιώργος Ηλιάδης.
Ενα γρανάζι που παραπέμπει στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, μία σβούρα- “ ωδή στην παιδική ηλικία”, όπως λέει ο καλλιτέχνης, ένα μικρό μολύβι, “ για τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης”, είναι μερικά από τα θέματα που στολίζουν ως μικρογλυπτά τούς σελιδοδείκτες του κ.Ηλιάδη, οι οποίοι θα εκτίθενται από σήμερα στη γκαλερί Ρω (Ρωμανού 5). Οι μοναδικοί ορειχάλκινοι σελιδοδείκτες, με ασημένια στοιχεία, θα εκτεθούν με αφορμή την παρουσίαση, στις 8 το βράδυ, της έκδοσης των Περιπλανώμενων Σαββατιανών με τίτλο «Χαμογελάνε οι Τζοκόντες;», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Οδός Πανός.
“ Εχοντας ασχοληθεί ως κοσμηματοποιός με την μικρογλυπτική και το εικαστικό κόσμημα, αποφάσισα να δημιουργήσω και σελιδοδείκτες γιατί αγαπώ ιδιαίτερα το βιβλίο” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ζωγράφος Γιώργος Ηλιάδης. 
Οπως εξηγεί, χρησιμοποιώντας ορειχάλκινα ελάσματα, σκαλίζει στην άκρη τους “ ένα κατώφλι με ένα μικρογλυπτό που συμπληρώνει το βιβλίο”, εμπνεόμενος από σύγχρονα προβλήματα.  “ Τα θέματά μου μπορεί να είναι ένα χέρι που κρατάει ένα κλειδί, μήνυμα για να “ ξεκλειδώσεις” τη γνώση, ένα μολύβι με ένα ανθρωπάκι πάνω του που διαβάζει ή ένα λουλούδι- αναφορά στη φύση”. 

Σχετικές δημοσιεύσεις