Μπάιντεν – Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην Ουκρανία πρέπει να την εγκαταλείψουν «τώρα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες Πέμπτη τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να την εγκαταλείψουν άμεσα, λόγω του ενδεχομένου να γίνει ρωσική στρατιωτική εισβολή, προειδοποιώντας πως η κατάσταση μπορεί να «γίνει παλαβή πολύ γρήγορα».

«Οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να φύγουν, πρέπει να φύγουν τώρα. Έχουμε μπροστά μας έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου», τόνισε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, αναφερόμενος στον ρωσικό στρατό.

«Πρόκειται για πολύ διαφορετική κατάσταση και τα πράγματα μπορεί να γίνουν παλαβά πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο αρχηγός του κράτους είπε πως δεν θα ανέπτυσσε τον αμερικανικό στρατό στο πεδίο στην Ουκρανία, για να επιχειρήσει ή για να απομακρύνει Αμερικανούς, εάν γινόταν η υποτιθέμενη ρωσική εισβολή.

Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «παγκόσμιο πόλεμο. Αν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι άρχιζαν να ρίχνουν οι μεν στους δε, θα βρισκόμασταν σε πολύ διαφορετικό κόσμο», εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που ελπίζω είναι πως αν (…) (σ.σ. ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) κάνει τον παραλογισμό να εισβάλει, θα δείξει την ευφυΐα να μην κάνει κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους αμερικανούς πολίτες», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σχετικές δημοσιεύσεις