Νέο κονδύλιο από την ΚΕΔΗΣ σε ΜΜΕ αυτή τη φορά για την προβολή των ΚΔΑΠ – Αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις;

Ένα ακόμη, διόλου ευκαταφρόνητο, κονδύλιο για την προβολή μίας ακόμη δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την περασμένη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. ενέκρινε το ποσό των 2.400€, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για τη διαφημιστική προβολή των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών, για διάστημα περίπου δύο μηνών.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη ανέφερε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα εξής:
«Είναι απαραίτητη η προώθηση και προβολή των δομών «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)» και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α) της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ενόψει των αιτήσεων προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και των εγγραφών στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Η εν λόγω υπηρεσία θα περιλαμβάνει την προβολή τηλεοπτικού σποτ –trailer, διάρκειας τουλάχιστον 50sec, για τις δράσεις και τις δραστηριότητες των Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ ενόψει των εγγραφών στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2021-2022, σε δύο (2) τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης των Σερρών (10 προβολές ημερησίως), από τις 22 Ιουλίου έως και 31 Σεπτεμβρίου 2021. Επίσης, τα τηλεοπτικά κανάλια θα προβάλουν τακτικά τις δομές ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Επιχείρησης, τις δράσεις, τις ανακοινώσεις και τις εκδηλώσεις τους τόσο στο τηλεοπτικό πρόγραμμά τους, όσο και διαδικτυακά στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ομίλων τους. Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 2.400,00€, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Στον προϋπολογισμό της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., οικονομικού έτους 2021, που ψηφίστηκε με την υπ΄ αριθ.126/2020 (ΑΔΑ: ΩΥ30ΟΛΜΠ-814) απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ. 706/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σερρών, προβλέπεται σχετική πίστωση για τον σκοπό αυτό στον Κ.Α. 02.00.6431».

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ» και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΣ Σταλακτή Ηλιοπούλου ανέφερε ότι, αν και τα χρήματα είναι αρκετά, για το καλό των Κ.Δ.Α.Π. και την προβολή των Κ.Δ.Α.Π. σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ψηφίζει θετικά.

Χωρίς να υπάρχει ίχνος μομφής εναντίον των εργαζομένων των ΚΔΑΠ του Δήμου Σερρών, που ομολογουμένως κάνουν εξαιρετική δουλειά, ωστόσο η τακτική της ΚΕΔΗΣ δημιουργεί «ψήγματα» αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν έχουν την… πολυτέλεια και τους πόρους, για να διαθέσουν αντίστοιχα κονδύλια για την προβολή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις