Νέο πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους 18-66 ετών σε 4 περιοχές της χώρας – Μέσα και οι Σέρρες, μετά από πρωτοβουλία του Τάσου Χατζηβασιλείου

Νέες ευκαιρίες απασχόλησης δημιουργούνται μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα συνδυασμένων δράσεων σε 4 περιοχές της χώρας, το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει συμβουλευτική, πιστοποιημένη κατάρτιση και απασχόληση και αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 66 ετών. Το πρόγραμμα θα είναι στοχευμένο στην κάλυψη ειδικοτήτων που εμφανίζουν προοπτικές μόνιμης απασχόλησης. Αρχικά θα αφορά μόνο 4 περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και οι Σέρρες, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Σερρών της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου. Σε πρώτο στάδιο οι ωφελούμενοι θα είναι 17.750 άνεργοι και ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ποσό προερχόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Να σημειωθεί ότι η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και οι περιοχές που εντάσσονται, εκτός από τις Σέρρες, είναι η Καστοριά, η Ξάνθη και τα Χανιά. 

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη που αποδέχθηκαν την ολοκληρωμένη πρόταση που τους κατέθεσα τον Δεκέμβριο του 2021 για την ανάγκη ένταξης των Σερρών σε ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης, καθώς στην περιοχή μας τα σχετικά υψηλά ποσοστά ανεργίας και το χαμηλό μέσο εισόδημα έχουν ως αποτέλεσμα την ραγδαία μείωση του πληθυσμού και την μαζική φυγή νέων στο εξωτερικό. Ο Κωστής Χατζηδάκης στηρίζει τις Σέρρες και από την πρώτη στιγμή έσκυψε πάνω από τα προβλήματά μας», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει την απασχόληση με κάθε τρόπο, ακολουθώντας πολιτικές που μειώνουν σταθερά την ανεργία. Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες για νέους αλλά και μεγαλύτερους ηλικιακά ανέργους και θα παραμείνει ενεργό μέχρι να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός. 

Οι δράσεις ξεκινούν το 2023. Τις ανακοινώσεις έκανε την Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανακοινώσουν τις σχετικές λεπτομέρειες.

Σχετικές δημοσιεύσεις