Νίκος Παππάς – Του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή – Δύο χρόνια με αναστολή

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή επί τριετία, την ανώτερη που προβλέπεται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καταδίκασε ομόφωνα τον Νίκο Παππά το Ειδικό Δικαστήριο. Σε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδίκασαν οι δικαστές το Χρήστο Καλογρίτσα.

Με την απόφασή του το δικαστήριο διαβιβάζει και τα πρακτικά της δίκης και την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμάντη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της.

Νωρίτερα, την ενοχή του πρώην υπουργού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αποφάσισε ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο. Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφασή τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνεργεία στο ίδιο αδίκημα, με αναγνώριση στον δεύτερο της συνδρομής του στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει ποινή
ενός έτους για το Νίκο Παππά και εξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα. Πάντως, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των συνηγόρων του δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ενοχής του, πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύει ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Σχετικές δημοσιεύσεις