Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καλεί τους δημότες που βρίσκονται εντός της πόλεων και οικισμών να φροντίσουν τους χώρους τους καθαρούς.

Ειδικότερα, έχουν την υποχρέωση οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων και σε απόσταση 100 μέτρων από τα όρια τους να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά για να μην προκληθεί πυρκαγιά και ταχεία επέκτασή της.

Οι έλεγχοι στα παραπάνω οικόπεδα και στους ανοικτούς χώρους, θα πραγματοποιούνται συστηματικά καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά διατηρούνται καθαρά.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και οι περιουσίες των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, που λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν ο κίνδυνος αναμένεται να είναι αυξημένος.

Σχετικές δημοσιεύσεις