Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής – Της μεγάλης Κοροϊδίας το ανάγνωσμα

καστα ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΑ

Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, συνοδευόμενη από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη, και κάποιους περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφθηκαν χθες τον Τύμβο Καστά για να μας θυμίσουν προεκλογικά ποσό πολύ νοιάζονται για το Νομό Σερρών και πόσο ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά του μνημεία.

Τι μας είπε λοιπόν η Λ. Μενδώνη, ότι κάποια στιγμή θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο για όλους τους ενδιαφερόμενους, το προσδιόρισε σε μάλιστα σε 4-5 χρόνια. Όσο για τις καθυστερήσεις στις εργασίες, απέδωσε τις ευθύνες στις ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή νεροποντή του καλοκαιριού. Εκείνες τις βροχές που βρήκαν το μνημείο απροστάτευτο, ανοχύρωτο και εκτεθειμένο στους κινδύνους.

Δηλαδή μετά από τόσα χρόνια ανασκαφών θα χρειαστούν άλλα 4-5 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση, για να μπορέσει το μνημείο να γίνει πλήρως επισκέψιμο.

Σαν να μην έφταναν αυτά τα δυσάρεστα νέα, γίναμε μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού επεισοδίου που πρέπει να διαλευκανθεί. Κατά την συνάντηση της κ. Μενδώνη με τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο, ρωτήθηκε αν στο ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη βρίσκεται ο Ηφαιστίωνας. Η απάντηση της υπουργού ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Επισήμανε επίσης πως δεν βρέθηκαν χαραγμένα γράμματα, ούτε επιγραφές. Σήμερα όμως η κ. Κατερίνα Περιστέρη, περιφερειακή σύμβουλος με τον κ. Τζιτζικώστα  αρχαιολόγος, ανασκαφέας του Τύμβου Καστά και τομεάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε ότι υπάρχει πλήθος στοιχείων που πιστοποιούν ότι στο μνημείο είναι ο Ηφαιστίωνας. Εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξη της γιατί η υπουργός ενώ γνωρίζει την αλήθεια απάντησε ψευδώς στην ερώτηση του Μητροπολίτη. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουν βρεθεί δύο επιγραφές που αναφέρονται στο οικοδομικό έργο που αφορά τον Ηφαιστίωνα, όπως και το μονόγραμμα του στην πρώτη αίθουσα.

Εδώ λοιπόν κάποιος συνειδητά μας λέει ψέματα. Κάποιος μας κοροϊδεύει. Η έχει δίκιο η κ. Μενδώνη και μας λέει ψέματα η κ. Περιστέρη ή έχει δίκιο η κ. Περιστέρη και η κ. Μενδώνη μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας.

Εμείς καλούμε τόσο τον Πρωθυπουργό, όσο και τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας αφού πρώτα συνεννοηθούν με την Υπουργό του ο μεν και την Περιφερειακή του Σύμβουλο ο δε, να μας πούνε επιτέλους ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Την απόλυτη αλήθεια σχετικά με τον Τύμβο Καστά.

ΟΙ ΣΕΡΡΑΊΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΝ ΆΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΊΑ

Υ.Γ. Δεν θα ξεχαστεί το θέμα, θα επανέλθουμε και μετά το Πάσχα.

Σχετικές δημοσιεύσεις