Ξεσηκώνονται πολίτες σε όλη τη χώρα και διώχνουν λεωφορεία με μετανάστες! Βίντεο με το πώς περνούν απο Τουρκία.

Και οι κάτοικοι στα Γιαννιτσά διαμαρτύρονται και χτυπούν το λεωφορείο, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν πρόσφυγες να μπουν στην πόλη τους… Το περιστατικό, θυμίζουμε, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο οδηγός, τελικά, βάζει μπροστά και φεύγει γρήγορα, με τους κατοίκους να αρχίζουν να χτυπούν το όχημα με τα χέρια τους. Τελικά, απαιτήθηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε στη δημιουργία φραγμού, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των μεταναστών.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι επισκέφτηκαν στη συνέχεια το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Αναστάτωση υπήρξε σήμερα το απόγευμα και στην Καλαμαριά, με ομάδα πολιτών να συγκεντρώνεται έξω από το κτήριο του πρώην νοσοκομείου Παναγία στην οδό Ν,Πλαστήρα στη Νέα Κρήνη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από φήμη που κυκλοφόρησε ότι στο εν λόγω κτήριο θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο συγκεκριμένος χώρος δεν προορίζεται για δομή φιλοξενίας.

Καθησύχασε ο δήμαρχος

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθούν πολίτες στο εν λόγω κτήριο.

Η συντονίστρια για το προσφυγικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου μιλώντας στη Voria.gr, επισήμανε ότι «το εν λόγω κτήριο παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις για να φιλοξενήσει ανθρώπους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΔΟΜ και Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να διευκρινίσουμε τι ακριβώς συνέβη και υπήρξε αυτή η φήμη που ξεσήκωσε πολίτες».
Στο μεταξύ,εχθές τα ξημερώματα επίσης, στην περιοχή των Σερρών, ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου. Τελικά, και πάλι με τη συνδρομή της Αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των νέων διοδίων του Στρυμωνικού (που δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία), στον κάθετο άξονα της Εγνατίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις