Οι λόγοι που παρατηρείται νέα έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η χαλάρωση των μέτρων προστασίας, η υψηλότερη μεταδοτικότητα της υποπαραλλαγής ΒΑ.2 της Όμικρον και η μείωση της ανοσίας από τα εμβόλια είναι μερικοί από τους λόγους που παρατηρείται νέα αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 σε πολλές χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Ιατρικής Ερικ Τόπολ.

Όπως αναφέρει ο Τόπολ στο Twitter, δεν υπάρχει ξεκάθαρος και σίγουρος τρόπος προκειμένου να φανεί ποιος από αυτούς τους παράγοντες ή αν ο συνδυασμός αυτών, προκαλεί τη νέα έξαρση στην Ευρώπη.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν εμπλέκεται κάποια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Ο Τοπόλ παραθέτει επίσης έναν πίνακα των Financial Times με τα στοιχεία των τελευταίων επτά ημερών σε ό,τι αφορά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid στην Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.Image

Οι λόγοι που αυξάνονται τα κρούσματα στην Ευρώπη

Σε δύο άλλους πίνακες των FT, παρατίθενται στοιχεία που αφορούν στα ποσοστά των πολιτών στις εν λόγω χώρες που έχουν λάβει την τρίτη δόση καθώς και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί μόνο με δύο δόσεις. Ο Τοπόλ σημειώνει ότι δεν υπάρχει συσχετισμός των αριθμών αυτών με την ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις