Οι Σέρρες γιόρτασαν την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο γιόρτασαν οι Σέρρες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με μία σειρά από δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΗΣ και του Εμπορικού Συλλόγου. Η οδός Ερμού έκλεισε για τα αυτοκίνητα για τρεις ώρες με τη συνδρομή της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και της Τροχαίας και παραδόθηκε σε πεζούς και ποδήλατα.

Στα περίπτερα του Δήμου Σερρών οι δημότες ενημερώνονταν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την πράσινη μετακίνηση. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για την εγγραφή στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Σερρών και την παραλαβή των νέων ηλεκτρονικών καρτών. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για την οικιακή κομποστοποίηση και το έργο «Πράσινες θέσεις εργασίας στη διαχείριση βιοαποβλήτων» – Green Crew.

«Με την ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ερμού και με όλες τις δράσεις που διοργανώσαμε, δώσαμε το στίγμα για το πώς μία πόλη χωρίς αυτοκίνητα είναι πιο βιώσιμη, πιο φιλική και πιο λειτουργική. Για να πετύχουμε τον στόχο της βιώσιμης κινητικότητας, δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές με έργα ενταγμένα και προς ένταξη στα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Αντώνης Τρίτσης, ενώ επιπλέον σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο και πλήρως ενοποιημένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ.Χρυσάφης περπάτησε στην οδό Ερμού και συνομίλησε με πολίτες και μικρούς ποδηλάτες, που συμμετείχαν στη γιορτή της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο.

Σχετικές δημοσιεύσεις