Ολυμπιακοί Αγώνες.. Τεμπελιάς στο Μαυροβούνιο – 52 ώρες ξαπλωμένοι οι συμμετέχοντες

Ούτε μισή σταγόνα ιδρώτα δεν πέφτει σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι κοπιώδεις προσπάθειες, το ταλέντο, η αγωνία δεν φαίνεται να πλαισιώνουν το «παιχνίδι». Οι «Ολυμπιακοί Αγώνες Τεμπελιάς» διοργανώνονται για 10η χρονιά στο Μαυροβούνιο.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να είναι απλώς.. ξαπλωμένοι.

Διαβάζοντας κανείς για αυτούς τους Ολυμπιακούς, εύλογα αναρωτιέται πώς προέκυψαν και ποιος είναι ο σκοπός τους..

Η ιδέα προέκυψε από τον μύθο ότι ο κόσμος στο Μαυροβούνιο είναι τεμπέλης.Η τεμπελιά, όμως, ενέχει και.. προκλήσεις.

«Στα Βαλκάνια κυκλοφορούν, μάλιστα, πολλά ανέκδοτα που αναπαράγουν αυτό το στερεότυπο για την τεμπελιά. Έτσι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον διαγωνισμό», δηλώνει ο Milos Blagojevic, ένας από τους οργανωτές.

Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό και το έπαθλο

Οι συμμετέχοντες, που φτάνουν και από το εξωτερικό, καλούνται να ξαπλώσουν και φέτος αναπαυτικά στον υπνόσακο και να μην κάνουν απολύτως τίποτε.

Ο διαγωνιζόμενος που θα καταφέρει να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, ύψους 300 ευρώ.

Σε σχέση με τους προηγούμενους διαγωνισμούς, ο φετινός έχει μια «θεμελιώδη» διαφορά: Επιτρέπεται η τουαλέτα.

«Συμμετέχοντες άντεξαν έως και 52 ώρες ξαπλωμένοι χωρίς να σηκωθούν. Φέτος, κάθε 8 ώρες μπορούν να σηκώνονται και να πηγαίνουν τουλέτα» επισημαίνει, χαρακτηριστικά, ο Blagojevic.

«Ο διαγωνισμός έχει ενδιαφέρον. Είναι, επίσης, μια ψυχολογική δοκιμασία. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες φέτος, είχαν τρέξει μαραθώνιο. Και όπως είπαν, ήταν πιο δύσκολο να είσαι ξάπλα από το να τρέχεις σε μαραθώνιο», δηλώνει ακόμη.

Όπως εξηγεί, δε, ο διαγωνισμός τράβηξε την προσοχή τόσο των εγχώριων ΜΜΕ όσο και ξένων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις