Ο Επίτροπος Σμιτ θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων για την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την προβολή των πρωταθλητών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Αυτή την εβδομάδα, ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, κ. Νικολά Σμιτ, θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις για τις δεξιότητες που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες: στη φετινή σύνοδο κορυφής για τις δεξιότητες με τίτλο «Δεξιότητες για το μέλλον: Οικοδομώντας γέφυρες για νέες ευκαιρίες», που διοργανώνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς και στην εκδήλωση «Γνωριμία με τους άριστους», που διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΟΟΣΑ για τις δεξιότητες, υπουργοί των κρατών μελών, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, πρωτοπόροι του κλάδου, εκπαιδευτικοί και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και θα συζητήσουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων στην Ευρώπη. Στις 21 Φεβρουαρίου στις 11:00 ώρα Ελλάδος, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, στην οποία θα τονίσει τι παραπάνω μπορούν να κάνουν τα κράτη μέλη για να αξιοποιήσουν τις ως τώρα εμπειρίες και να ενισχύσουν τα συστήματα δεξιοτήτων τους, ώστε να επιφέρουν την επανάσταση δεξιοτήτων που χρειάζεται η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα συμμετάσχει στη σύνοδο ολομέλειας της εκδήλωσης «Γνωριμία με τους άριστους». Η εκδήλωση έχει στόχο να εμπνεύσει τη νεολαία ώστε να εξετάσει το ενδεχόμενο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Περίπου 40 πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της ΕΕ από διεθνείς διαγωνισμούς δεξιοτήτων όπως οι WorldSkillsEuroSkills και Abylimpics, σε πάνω από 20 κλάδους, από τη μηχανολογία ως την υγεία και την κοινωνική φροντίδα, θα προβάλουν και θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά τους με 400 νέους και νέες.

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και έχουν στόχο να ενισχύσουν την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την προαγωγή της στοχευμένης κατάρτισης και της συνεχούς μάθησης στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση τις κεντρικές ομιλίες της συνόδου κορυφής του ΟΟΣΑ για τις δεξιότητες και εδώ τη σύνοδο ολομέλειας της εκδήλωσης «Γνωριμία με τους άριστους».

Σχετικές δημοσιεύσεις