Ο Καναδάς στο Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια!

Ο Καναδάς εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια! Μετά την άνετη νίκη επί της Τζαμάικα με 4-0, στην τελική φάση των προκριματικών του CONCACAF στο BMO Field του Τορόντο, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου, παίρνοντας τη μια θέση από τις τρεις που δίνει η προκριματική ζώνη της κεντρικής, βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής. Η πρώτη φορά που ο Καναδάς έλαβε μέρος σε τελικά Μουντιάλ ήταν το 1986 στο Μεξικό.


Στο μεταξύ και οι ΗΠΑ είναι κοντά στην πρόκριση, καθώς, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πούλισικ που σημείωσε χατ-τρικ, επιβλήθηκε 5-1 εντός έδρας του Παναμά και έφτασε στους 25 πόντους, όσους και το Μεξικό που πέρασε από την Ονδούρα με 1-0, με την Κόστα Ρίκα να επικρατεί με 2-1 του Ελ Σαλβαδόρ εκτός έδρας και να ανεβαίνει στην 4η θέση με 22 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, το Μεξικό θέλει έναν βαθμό στο φινάλε, υποδεχόμενο το Ελ Σαλβαδόρ, για να πάρει την απευθείας πρόκριση μέσω της 2ης ή της 3ης θέσης, με την Κόστα Ρίκα από την πλευρά της να γνωρίζει πως ακόμα και αν δεν τερματίσει στην πρώτη τριάδα, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση μέσω αγώνα μπαράζ με το νικητή από τη ζώνη της Ωκεανίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις