Ο Μπάιντεν σε ταξίδι στη Σαουδική Αραβία που αποσκοπεί στην επαναφορά των σχέσεων

Ο Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε το Σάββατο την απόφασή του να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είναι στην ατζέντα του καθώς έκανε μια προεπισκόπηση ενός ταξιδιού στο οποίο στοχεύει να επαναφέρει τους δεσμούς με τον διάδοχο, τον οποίο προηγουμένως κατήγγειλε ως παρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ και την ηγετική του ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ, ο ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post και πολιτικού αντιπάλου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018, σύμφωνα με την κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην Washington Post αργά το Σάββατο, ο Μπάιντεν είπε ότι στόχος του ήταν να ανανεώσει και όχι να διαρρήξει τις σχέσεις με μια χώρα που είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ για 80 χρόνια.

Σχετικές δημοσιεύσεις