Ο Στράτος και ο Μπρούνο διασχίζουν, το αφιλόξενο για τα ΑμΕΑ κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ο Μπρούνο είναι τριών ετών, ράτσας «Γκόλντεν Ριτρίβερ», με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ευγένεια, την καλοσύνη και τη φιλικότητά. Αυτό όμως, που είναι ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι έχει καταφέρει εδώ και δύο χρόνια να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας τυφλών, Στράτου Εγγλέζου. Ο Μπρούνο έχει την ιδιότητα του μοναδικού «Γκόλντεν Ριτρίβερ» σκύλου οδηγού στην Ελλάδα.

O Στράτος και ο Μπρούνο είναι αχώριστοι. Οι δυό τους, με έναν ξεχωριστό τρόπο, μοιράζονται την καθημερινότητα τους. Ο ένας φροντίζει τον άλλον και έχουν δημιουργήσει έναν πολύ δυνατό συνδυασμό. Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ακολούθησε τις καθημερινές διαδρομές τους στο αφιλόξενο, για Άτομα με Αναπηρία, κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε μαζί 24 ώρες το 24ωρο, καθώς επιτρέπεται να είναι συνέχεια δίπλα μου και παντού. Μαζί κάνουμε ακόμα και ταξίδια», εκμυστηρεύεται ο Στράτος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί πως «ο Μπρούνο είναι ένα εκπαιδευμένο σκυλί, πολύ υπάκουο, εργατικό και πολύ φιλικό ταυτόχρονα. Τις ώρες που δεν εργάζεται, είναι πραγματικός σύντροφος, είναι ήσυχος και έχει βοηθήσει πολύ στο να γίνει η καθημερινότητα μου πιο εύκολη, πιο ευχάριστη. Όλα γίνονται πλέον ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Σχετικές δημοσιεύσεις