Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών τιμά την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών αποφασίστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12 μ.μ., ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ο Όμιλος, ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του κ. Χαράλαμπο Φώτογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο, να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα των Βουλγάρων 1917-1918 και βρίσκεται στον αύλειο χώρο του ιστορικού κτιρίου του Ομίλου «Ορφέα» Σερρών και αποτελεί το ζωντανό σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στους χιλιάδες σφαγιασθέντες, βασανισθέντες και  εξόριστους Σερραίους από τους Βουλγάρους το 1917-18 και σε όλα τα θύματα από τις θηριωδίες των Βουλγάρων.

Ο π. Πρόεδρος του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών Γ. Σίμου, εκατοντάδες Μακεδονομάχοι Ορφικοί και  χιλιάδες Σερραίοι βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν, κατακρεουργήθηκαν και εστάλησαν στην Βουλγαρία εξόριστοι για καταναγκαστικά έργα. Λίγοι επέστρεψαν. Δεν υπάρχει οικογένεια Σερραίων που να μην έχε ένα θύμα από τις θηριωδίες των Βουλγάρων.

Αυτούς όλους, τιμής ένεκεν και υποχρέωσή μας, τους τιμάμε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Το στεφάνι θα κατατεθεί από τον Πρόεδρο του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών κ. Χαράλαμπο Φώτογλου.

Επίσης αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να ανεγερθεί μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα στον αύλειο χώρο του Ιστορικού κτιρίου του Ορφέα.

Σχετικές δημοσιεύσεις