Ο 18χρoνος ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

«Μας είπαν ότι θα κάνουμε επiθεση σε αστυνομικούς»

«Τον χτύπησα και τον είδα να γονατίζει», δήλωσε στους αστυνομικούς ο 18χρoνος που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης ρίχνουν οι πρώτες πληροφορίες από όσα είπε ο 18χρoνος που ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Στον 18χρονο, όπως είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και, μάλιστα, του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

«…Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες».

«Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Σημειώνεται ότι ο 18χρoνος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες το βράδυ της Πέμπτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις