Ο 86χρονος Κρητικός που αποθεώθηκε από το Business Insider για τα γλυκά του

Πριν από λίγο καιρό, το Business Insider έκανε ένα αφιέρωμα σε έναν Έλληνα αρτοποιό, ο οποίος φτιάχνει χειροποίητο φύλλο για τα γλυκά του, κάνοντας το όνομα του παγκοσμίως γνωστό. Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζηπαράσχο, ο οποίος φαίνεται ότι εντυπωσίασε το γνωστό μέσο που του αφιέρωσε ένα ολόκληρο βίντεο.

Ο ίδιος, διατηρεί επιχείρηση στο Ρέθυμνο από το 1958 και οι ντόπιοι λατρεύουν τα προϊόντα του, ενώ και οι τουρίστες της περιοχής σπεύδουν να δοκιμάσουν τα γλυκά με το περιβόητο φύλλο του, όπως ο μπακλαβάς. Φαίνεται ότι η υπέροχη δουλειά που κάνει με τα παρασκευάσματα του, έπρεπε επιτέλους να φανεί και να τον γνωρίσει ακόμα περισσότερος κόσμος.

Όπως αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο του Business Insider, ο 86χρονος αρτοποιός, είναι ένας από τους τελευταίους στην Ελλάδα που δημιουργεί χειροποίητο φύλλο και κρατά ζωντανή την επιχείρηση του με την βοήθεια της συζύγου και του γιού του, ενώ τρελαίνει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κρήτη με τα προϊόντα του. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι το συγκεκριμένο βίντεο, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3.0000 σχόλια θαυμασμού.

Όσο για την προσωπική ιστορία του επιτυχημένου αρτοποιού, ο ίδιος εργαζόταν στο συγκεκριμένο επάγγελμα από όταν ήταν έφηβης και λίγο πριν την δεκαετία του 1960 άνοιξε την δική του επιχείρηση και μπορεί τα φθηνά βιομηχανοποιημένα είδη χαζαροπλαστικής να έπληξαν τον κλάδο και να έκλεισαν πολλά οικογενειακά εργαστήρια, ο Γιώργος Χατζηπαράσχος καταφέρνει ακόμα και σήμερα να στέκεται στα πόδια του, όμως σημειώνει ότι πλέον τα κέρδη του είναι μικρά, λόγω της βιομηχανίας.

To Business Insider επισκέφθηκε το εργαστήρι του κυρίου Χατζηπαράσχου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ώστε να πάρει μια γεύση από την δουλειά του, που όπως ομολογεί και εκείνος, είναι μια πολύ κουραστική και δύσκολη δουλειά, αλλά είναι αυτή που τον κρατάει ζωντανό.

Από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του αφιερώματος πάντως, είναι το σημείο όπου η δημοσιογράφος του Business Insider αναφέρει ότι το δίπλωμα του φύλλου μοιάζει με χορό, μιας και θέλει απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις, ώστε να γίνει σωστά.

Σχετικές δημοσιεύσεις