Πάνω από εκατό εθελοντές στο Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Πανόραμα

Πάνω από εκατό εθελοντές έχουν εγγραφεί τους τελευταίους οκτώ μήνες στο Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΤοΚΕΕΔΜΟ) που λειτουργεί από τον Απρίλιο στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Επίσης, ενημερωθήκαν για το Κέντρο εκατοντάδες δημότες, είτε μέσω συμμετοχών σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως η αθλητική διοργάνωση «Panorama Charity Fun Run», η εκδήλωση «Youthorama» και οι εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, είτε μέσω ομιλιών σε σχολεία του δήμου, είτε μέσω της συμμετοχής του δήμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στην 84η ΔΕΘ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Κέντρο συμμετείχε σε συνολικά 9 αιμοδοσίες, ενώ στην επίσημη σελίδα του δήμου υπάρχουν πληροφορίες με πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Από τη νέα χρονιά και σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου, εκπαιδευμένο προσωπικό θα ενημερώνει και θα εγγράφει νέους εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων. Ακόμη στη φετινή εκδήλωση του δήμου για τους εργαζομένους θα τοποθετηθεί σταντ για την εγγραφή νέων εθελοντών.

Σημειώνεται, ότι το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών αποτελεί μια καινοτόμο κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, που είναι μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας. Έχει, δε, στόχο να επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για να ευαισθητοποιήσει υποψήφιους δότες μυελού των οστών. Η δομή στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας στο Πανόραμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις