Πάτησαν στην κορυφή του… κόσμου!

Τρίτοι καλύτεροι αθλητές τεχνικής κολύμβησης στον κόσμο στα 50μ άπνοια είναι ο Χρήστος Βαλαλάς και η Ηλιάνα Βακιρτζή.

Οι δύο Σερραίοι αθλητές του τμήματος τεχνικής κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και του Δημήτρη Κόκκινου κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια στους τελικούς στα 50μ άπνοια κατά τη διάρκεια της 4ης μέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων στην πόλη που διεξάγεται στην πόλη Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Χρήστος Βαλαλάς, Ηλιάνα Βακιρτζή και ο προπονητής τους Δημήτρης Κόκκινος

Με αυτά τα  μετάλλια οι δύο Σερραίοι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου αφού αν κι έδιναν κάθε μέρα αγώνες, σε δύσκολες συνθήκες (αφόρητη ζέστη σε ανοιχτό κολυμβητήριο στην καρδιά της Αιγύπτου) ήταν εξαιρετικοί σε όλα τα αγωνίσματα στα οποία συμμετείχαν κάνοντας περήφανους όλους τους Σερραίους.

O Χρήστος Βαλαλάς σήκωσε ψηλά την Ελληνική σημαία στο Παγκόσμιο της Αιγύπτου

Αναλυτικά οι επιτυχίες των δύο Σερραίων αθλητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης της Αιγύπτου ήταν:

Ο Χρήστος Βαλαλάς ήταν 8ος  στον τελικό των 100 μ. επιφάνεια εφήβων, κατέκτησε την 5η θέση με την Εθνική ομάδα μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια,  την 6η θέση στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Εφήβων με 16.51., την 4η στα 4Χ200 μέτρα και σήμερα την 3η θέση στα 50μ άπνοια. Ο Σερραίος αθλητής ήταν εντυπωσιακός γιατί ουσιαστικά έδινε δύο αγώνες τη μέρα.

Η Ηλιάνα Βακιρτζή κατέκτησε την 5η θέση με την Εθνική ομάδα μικτής σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια, ήταν 10η στα 50 μέτρα επιφάνεια, 17η στα 100 μέτρα επιφάνεια και σήμερα 3η στον τελικό των 50 μέτρα άπνοια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Η Ηλιάνα Βακιρτζή ξεσπά μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα χαράς μετά από μια έντονη και δύσκολη εβδομάδα που δικαίωσε τις προσπάθειες και τις θυσίες αυτών των δύο παιδιών που προπονούνται με όχι και τις καλύτερες συνθήκες σε μια 25αρα πισίνα

Σχετικές δημοσιεύσεις