Πάτρα – Τι είναι η ουσία τροπονίνη που βρέθηκε στα ύψη στην Τζωρτζίνα

Χωρίς τέλος μοιάζει η υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον η λύση του μυστηρίου είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, καθώς σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Οι πληροφορίες των τελευταίων 24ωρων, μάλιστα, ήθελαν να έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της άτυχης 9χρονης και η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Η ουσία αυτή, είναι η τροπονίνη, σύμφωνα με πληροφορίες από το star. Η τιμή της ουσίας αυτή ήταν πολύ πιο υψηλή από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές, όπως αναφέρει το pelop.

Μάλιστα η «τροπονίνη» – ουσία της καρδιάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπρεπε να ήταν στον οργανισμό του παιδιού έως 15 και εμφανίζεται στο…418! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Να σημειωθεί ότι τους δικούς του φόβους εξέφρασε χθες ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας. Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς, τόνισε.  Συγκεκριμένα, τόνισε πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών.

«Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Τι είναι η τροπονίνη

«Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. 

«Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

Ο ιατροδκαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση, αλλά και για τις αναρτήσεις του στα social media και τις αναφορές περί πνιγμού.

«Στα περιστατικά ασφκυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι «μικρόσωμα» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε αρχικά.

Βήμα βήμα η Αστυνομία

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεγχθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα, για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Είναι σημαντικό να δούμε τί λένε οι ιατροδικαστές. Οι ιατροδικαστές βγάζουν την αιτία θανάτου και εάν είναι από παθολογικά αίτια, η αστυνομία παίρνει 2-3 καταθέσεις από τους γονείς και από τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του θανάτου και μετά εάν δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί στο έγκλημα, κλείνει η υπόθεση. Αυτό έγινε στα 2 πρώτα περιστατικά. Η αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, πάει βήμα βήμα», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» οι οποίες όπως λέει βασίζονται σε αξιόπιστη πηγή, οι ιστολογικές Εξετάσεις της Τζωρτζίνας θα δείχνουν «παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα», ενώ σε ότι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Έκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών «πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό» για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6μηνης Ιριδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις