Πέσαμε στα 4! Με το «Crocodile crawling» τρελαίνονται στην Κίνα

Οι άνθρωποι κάποτε ήταν περήφανοι που περπατούσαν όρθιοι στα δυό τους πόδια, τώρα τρελαίνονται που πάνε με τα 4!

Μια νέα τάση.. γυμναστικής έχει συνεπάρει την Κίνα. Ονομάζεται «crocodile crawling», δηλαδή το «σύρσιμο του κροκόδειλου». Πρόκειται για ένα παράξενο είδος άσκησης που εμπνέεται από την κίνηση των κροκόδειλων.

Βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ανθρώπους πανομοιότυπα ντυμένους να έχουν σχηματίσει ουρές και να κινούνται αργά στηριγμένοι στα πόδια και στα χέρια. Η κίνηση υποτίθεται ότι ενισχύει τους μυς της πλάτης και ανακουφίζει τον πόνο.

Ο Zhu Zhengliang, που πρόσφατα ξεκίνησε το «crocodile crawling», είπε στην κρατική κινεζική τηλεόραση ότι αποφάσισε να δοκιμάσει την άσκηση επειδή είχε ακούσει ότι βοήθα για τους πόνους στην πλάτης.

Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής τη ομάδας «Crocodile Walk» στο Xiangshan, ο οποίος τόνισε ότι 8 μήνες αφού ξεκίνησε την άσκηση οι πόνοι που αντιμετώπιζε στην πλάτη είχαν εξαφανιστεί.

«Μοιάζει με το να κάνεις push-ups και να κινείσαι προς τα εμπρός ταυτόχρονα», δήλωσε ο Chen Xin, ορθοπεδικός χειρουργός στο 3ο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου στο Πεκίνο και πρόσθεσε ότι «Μειώνει την πίεση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο και ενισχύει την περιφερική δύναμης».

Ωστόσο, ο Xin προειδοποίησε ότι το «σύρσιμο του κροκόδειλου» δεν φαίνεται κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιακές παθήσεις, επειδή «η άσκηση αυξάνει γρήγορα την αρτηριακή πίεση και ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην καρδιά από ό,τι το περπάτημα».

Σχετικές δημοσιεύσεις