Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – «Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου!

Ο  Μίλτος Τεντογλου ανέβηξε στην κορυφή του κόσμου με άλμα στα 8,52μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

Με το τελευταίο του άλμα στα 8,52 μέτρα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο αθλητής από τα Γρεβενά ξεκίνησε με άλμα στα 8,50 μέτρα, ωστόσο το δεύτερο άλμα του Τεντόγλου ήταν άκυρο και ο Πίνοκ προσγειώθηκε στα 8.50μ., φέρνοντας ισοβαθμία και τον εαυτό του στην κορυφή.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής, στην τρίτη του προσπάθεια έκανε άλμα στα 8,39 μέτρα και το τέταρτο άλμα του ήταν ξανά άκυρο. Το πέμπτο του άλμα “σταμάτησε” στα 8,30 και παρέμενε δεύτερος μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια, ο Τεντόγλου έκανε τεράστιο άλμα στα 8.52μ. και έτσι πέρασε στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Λίγο μετά το νέο του άθλο και το χρυσό μετάλλιο εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ικανοποιημένος από την κατάκτηση της κορυφής κόσμου, αν και όπως είπε, θα μπορούσε να πάει ακόμη καλύτερα.

Ευχαρίστησε τον κόσμο στο στάδιο που τον ενθάρρυνε στις προσπάθειές του, ενώ για την τελευταία του προσπάθεια που του έδωσε και τη νίκη είπε ότι ρίσκαρε λίγο ακόμη και τραυματισμό, όμως όλα πήγαν καλά, όπως είπε.
Μετά από την υπερπροσπάθεια είπε ότι σκέφτεται να χαλαρώσει λίγο και να σκεφθεί τον επόμενο στόχο του που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Σχετικές δημοσιεύσεις