Πακιστάν – «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν», λέει στις γυναίκες ο πρωθυπουργός

Ο  Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές«Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνισε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι είναι… βαθιά νυχτωμένος κι ότι έχει πλήρη άγνοια για το θέμα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδη, τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμούν δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται». Κάλεσε επίσης γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες.

«Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Χαν κατηγόρησε επίσης το Χόλιγουντ αλλά και το Μπόλιγουντ ότι προωθούν τη βλασφημία και της χυδαιότητα συμβάλλοντας στο βιασμό, στα υψηλά ποσοστά διαζυγίου και στη διάλυση των οικογενειών.

Σχετικές δημοσιεύσεις