ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφιερωμένη στα λουτρά της Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης ήταν η συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβούλιου και των ομάδων εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στα λουτρά της Θέρμης την Κυριακή 2/4/202.    

Πριν την συνεδρίαση πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου επισκέφθηκε τα λουτρά για να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση στην οποία έχουν σήμερα περιέλθει και να ενημερωθεί από το συνεργείο που επιτελεί εργασίες (έλεγχο των γεωτρήσεων) για την προσπάθεια που γίνεται να αξιοποιηθούν. Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Κωτσόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. Φώτης Γούναρης και Χρήστος Γεωρνάς, και ο πρόεδρος και το μέλος της επιτροπής τουρισμού, Γεώργιος Παπαδήμας και Ανδρέας Τσαούσης.

Ο ανάδοχος του έργου, γεωλόγος Αθανάσιος Ναγκούλης, μας ενημέρωσε ότι τρεις γεωτρήσεις προσφέρουν ιαματικό νερό με παροχή 10 με 12 κυβικά την ώρα και η θερμοκρασία του νερού είναι γύρω στους 36 βαθμούς, ενώ η τέταρτη γεώτρηση έχει βουλώσει.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. συνεδρίασε στο δημοτικό αναψυκτήριο «Ανέμι» της Ν. Ραιδεστού. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης αναρωτήθηκε γιατί επί 16 χρόνια τα λουτρά σταμάτησαν να λειτουργούν, καθώς έκλεισαν και αφέθηκαν στην μοίρα τους επί Παπαγεωργόπουλου και ζήτησε από το δήμο Θεσσαλονίκης και το δήμο Θέρμης (στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται) «επιτέλους τα 500 στρέμματα και το ιαματικό νερό που υπάρχει να αξιοποιηθούν.

«Για εμάς είναι πολιτική επιλογή η αξιοποίηση όλων των ιαματικών πηγών της χώρας. Ελπίζουμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα σταματήσει αυτή την προσπάθεια και δεν θα είναι προεκλογική και θα αξιοποιηθούν τα 500 στρέμματα και οι ιαματικές πηγές σε αυτή την περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

Παρεμβάσεις

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Α. Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα για την επιστολή που έστειλε προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την μη  χρηματοδότηση από την Π.Κ.Μ. προς τις ελληνικές λουτροπόλεις της περιφέρειας.
Ενημέρωσε, επίσης, για την καταγγελία σχετικά με τα γραφειοκρατικά κωλύματα ως προς την ανάπτυξη των λουτρών Ελευθερών Καβάλας και την σχετική επιστολή που απέστειλε προς διάφορους φορείς (Υπουργεία, Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης).και απάντηση  πάνω σε αυτό το θέμα όπου θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις