Παράξενες αλήθειες για την Barbie που ίσως δεν γνωρίζατε

Στις 9 Μαρτίου του 1959 η κούκλα Barbie έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά, σε ένα παιχνιδάδικο της Νέας Υόρκης. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, εκατομμύρια παιδιά που απέκτησαν μία ή πολλές Barbie ενώ η κούκλα κυκλοφόρησε σε πολλές εκδόσεις. 

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά δεδομένα που ίσως δεν γνώριζες γι’ αυτήν.

1. Η δημιουργός της Barbie, Ruth Handler, αποφάσισε να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη, κανονική κούκλα όταν είδε την κόρη της να παίζει με χάρτινες κούκλες, προσποιούμενη ότι ήταν μαθήτριες μαζορέτες και εργαζόμενες.

2. Η Barbie πήρε το όνομά της από την κόρη της Ruth και του Elliot Handler, Barbara.

3. Το 1967, το supermodel Twiggy έγινε η πρώτη διασημότητα που λανσαρίστηκε σε μορφή κούκλας Barbie. 

4. Το 1997, η Mattel έκανε το ντεμπούτο της “Share a Smile Becky”, της πρώτη Barbie αναπηρικό αμαξίδιο.

5. Κάθε τρία δευτερόλεπτα μια Barbie πουλιέται κάπου στον κόσμο.

6. Η Barbie ήταν διαθέσιμη και ως ξανθιά και ως μελαχρινή από την αρχή της παραγωγής, αλλά οι ξανθές κούκλες ήταν πάντα πιο δημοφιλείς.

7. Το 1971, η Barbie ανανεώθηκε όταν η Mattel άλλαξε τα μάτια της κάνοντάς την να κοιτάει μπροστά αντί να ρίχνει μια λοξή ματιά και παρουσίασε μια εκδοχή της κούκλας με τα δόντια της να φαίνονται.

8. Το αρχικό ντύσιμο της Barbie ήταν ένα ρετρό ασπρόμαυρο ριγέ μαγιό και το πρώτο της χτένισμα ήταν μια τέλεια αλογοουρά.

9. Από το 2015, η Barbie μπορεί επιτέλους να φορέσει φλατ παπούτσια. Η σειρά Barbie Fashionistas της Mattel διαθέτει ρυθμιζόμενους αστραγάλους, ώστε να μπορεί να φοράει άνετα παπούτσια αλλά και το σήμα κατατεθέν, τα στιλέτα της.

10. Μια Barbie του 1959 (σε καλή κατάσταση) πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2006 για 27.450 δολάρια. Άλλες κούκλες limited edition έχουν πουληθεί ακόμη υψηλότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις