Παρενέργειες για όσους θεραπεύονται από τον κορονοιο!

Παρενέργειες έχουν εννιά στους δέκα που νόσησαν από COVID-19 και ανάρρωσαν σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτέλεσμα έρευνας στην Νότια Κορέα.

Στην online έρευνα επί 965 ιαθέντων ασθενών 879 άνθρωποι, δηλαδή το 91,1%, απάντησαν ότι υποφέρουν τουλάχιστον από μία παρενέργεια της ασθένειας, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, Κουόν Τζουν-γουκ.

Ποιο κοινή από όλες τις παρενέργεις, σε ποσοστό 26,2%, είναι η εξάντληση, ακολουθεί η αδυναμία συγκέντρωσης με 24,6% και έπονται οι ψυχολογικές και νοητικές διαταραχές, η απώλεια όσφρησης και οσμής.

Τα αποτελέσματα αυτά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters, προέρχονται από τις online απαντήσεις του 16,7% 5.762 ιαθέντων ασθενών στην Νότια Κορέα, εξ ου και ο προκαταρκτικός χαρακτήρας της έρευνας υπό τον Κιμ Σιν-γου, καθηγητή στο Kyungpook National University School of Medicine του Νταεγκού, ο οποίος θα δώσει προσεχώς στην δημοσιότητα λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Η Νότια Κορέα πραγματοποιεί άλλη μελέτη με την συμμετοχή 16 ιατρικών οργανισμών για πιθανές επιπλοκές της COVID-19 μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των αξονικών τομογραφιών σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις