Πασαλιμάνι – «13η Συνάντηση γαλλικών και άλλων κλασικών οχημάτων»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η «13η συνάντηση γαλλικών και άλλων κλασικών οχημάτων» που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12/2) στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά. Παλιά, κλασσικά αυτοκίνητα είχαν την τιμητική τους και οι λάτρεις των τεσσάρων τροχών, και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφίσουν σπάνια γαλλικά και άλλα κλασικά αυτοκίνητα, με φόντο το λιμάνι της πόλης.

«Για δεύτερη χρονιά συνεργαζόμαστε με την Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.). Η εκδήλωση εντάσσεται στην εξωστρέφεια που θέλουμε για τον Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου και του Destination Piraeus», ανέφερε σε δήλωση του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. «Την εκδήλωση επισκέφθηκε κόσμος και εκτός Πειραιά και σ΄ αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός. Είναι πολύ όμορφη η εικόνα να βρίσκονται τα εντυπωσιακά αυτά αυτοκίνητα στο Πασαλιμάνι δίπλα στα σκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι περασμένων δεκαετιών και προέρχονται από τη Γαλλία. Επιθυμία μας είναι να γίνει η εκδήλωση θεσμός στην πόλη και σε αυτή την κατεύθυνση συζητάμε με τον πρόεδρο της ΟΡ.Κ.Α.», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Εντύπωση έκανε και η μεγάλη παρουσία μικρών παιδιών, που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους για να θαυμάσουν από κοντά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, τα οποία ωστόσο παραμένουν γνωστά για τις επιδόσεις και την ομορφιά τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) Τιμολέων Τσοκάνης, επεσήμανε σε δήλωσή του: «Είναι η δεύτερη χρονιά που πραγματοποιούμε την εκδήλωση με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, τον οποίο ευχαριστούμε. Είναι η 13η φορά που συναντώνται από τη λέσχη μας τα γαλλικά οχήματα, αλλά και αυτοκίνητα εκτός γαλλικής προέλευσης. Τα γαλλικά οχήματα είναι αρκετά σπάνια και δύσκολα στη συντήρησή τους. Από τα τριανταπέντε γαλλικά οχήματα, τα επτά είναι μοναδικά», τόνισε ο κ. Τσοκάνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις