Πετρέλαιο κίνησης – Τέλος η επιδότηση – Από το Σάββατο, πιο ακριβό από την αμόλυβδη

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ολοκληρώνεται ο κύκλος της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης – με τις λιανικές τιμές να αναμένεται να αυξηθούν από το Σάββατο και εξής κατά 15 λεπτά το λίτρο.

Έτσι από αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου, οι οδηγοί με πετρελαιοκίνητα οχήματα θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό, μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πετρέλαιο κίνησης θα φθάσει να πωλείται πιο ακριβά από την αμόλυβδη. 

Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εξοικονομεί 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να «ρίξει» στην επιδότηση θέρμανσης.

Επιδότηση στην αντλία για το.. πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου – με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης – ξεκινά η επιδότησή του με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία.

Αυτό σημαίνει πως αν δινόταν σήμερα το επίδομα θέρμανσης, το κόστος θα έφθανε τα 1,33 ευρώ/λίτρο, μαζί με την επιδότηση (1,58ευρώ/λίτρο η τιμή εκκίνησης).

Πώς θα υπολογιστεί φέτος το επίδομα θέρμανσης

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται επί αυξημένου ποσού βάσης στα 350 ευρώ, από τα 300 ευρώ που ήταν πέρυσι. Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται τα 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί ανάλογα με τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

Εάν υπάρχουν εξαρτώμενα τέκνα, το ποσό που προκύπτει προσαυξάνεται κατά 20%.

Σχετικές δημοσιεύσεις