Πληρότητες που αγγίζουν το 80% στα καταλύματα του δήμου Παγγαίου

Με μια νέα ιστοσελίδα, που στόχο έχει την καλύτερη προβολή και τη μεγαλύτερη ανάδειξη της περιοχής, ο δήμος Παγγαίου Καβάλας, υποδέχθηκε τη φετινή καλοκαιρινή τουριστική σεζόν. Η νέα ιστοσελίδα #visitpageo φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο στα χέρια τόσο των επαγγελματιών της περιοχής όσο και των επισκεπτών, όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελένη Μπενή.

         «Θέλουμε πραγματικά αυτή η ιστοσελίδα», υπογραμμίζει, «που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με στόχο τη συνολική προβολή του δήμου μας, να λειτουργήσει ως ένα εργαλείο. Επιχειρούμε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους τουρίστες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται. Οι μεν επαγγελματίες, μέσα από τις δωρεάν καταχωρήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών, να ενημερώνουν τους επισκέπτες. Οι δε τουρίστες να λαμβάνουν εύκολα και γρήγορα όλες τις πληροφορίες που τους είναι απαραίτητες, για να έχουν μια όμορφη και ξεκούραση διαμονή, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση και το ψάξιμο».

         Το #visitpageo προσφέρει στον επισκέπτη κάθε πληροφορία και στοιχείο, που του είναι απαραίτητα και απαντάει σε κάθε ερώτημά του, ώστε αρχικά να μπορέσει να γνωρίσει την περιοχή και στη συνέχεια να την επισκεφθεί για να απολαύσει τις διακοπές του.

         Όπως επισημαίνει η κ. Μπενή, «η φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι σαφώς καλύτερη από την περσινή και μπορεί να μη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού τον Ιούνιο δεν υπήρχαν ιδιαίτερες κρατήσεις, στην πορεία όμως εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά και σήμερα μπορούμε να πούμε πως η πληρότητα σε όλα τα τουριστικά καταλύματα του δήμου Παγγαίου και ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης όπως η Νέα Πέραμος, η Νέα Ηρακλείτσα κι η παραλία Οφρυνίου (Τουζλα) αγγίζει το 70% με 80%. Βέβαια, οι κρατήσεις αυτές, είναι οι λεγόμενες της τελευταίας στιγμής, δηλαδή όσοι ενδιαφέρονται κλείνουν σήμερα για να έρθουν τις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες».

   Όλοι θέλουν να ζήσουν ξανά στιγμές κανονικότητας καλοκαιριού

         Γενικά, υπάρχει μια ικανοποίηση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού από την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Σύμφωνα με την κ. Μπενή, ιδιαίτερα μεγάλη είναι φέτος η προσέλευση ξένων τουριστών από χώρες της Βαλκανικής, μεταξύ άλλων από Ρουμάνους, Σέρβους αλλά και Βούλγαρους, που παραδοσιακά επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, λέει, επιλέγουν την Ελλάδα και τον δήμο Παγγαίου και έρχονται στη χώρα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλονται, προσκομίζοντας είτε πιστοποιητικά εμβολιασμού είτε αρνητικά τεστ (μοριακά ή rapid).

         Ακόμα μεγαλύτερη είναι η επισκεψιμότητα στην παραλία Οφρυνίου, όπου, όπως τονίζουν ντόπιοι τουριστικοί πράκτορες, οι πληρότητες ξεπερνούν κατά πολύ το 80% από τουρίστες προερχόμενους από τη νότια Βαλκανική αλλά και από Έλληνες από τις γειτονικές περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την περίπτωση σημαντική ήταν και η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που έγινε στη διάρκεια του χειμώνα από μεγάλα γραφεία real estate της περιοχής, με στόχο να προσελκύσουν ξένους τουρίστες, προσφέροντας ολοκληρωμένες παρεχόμενες υπηρεσίες.

         «Νομίζω πως αυτή η μεγάλη επισκεψιμότητα» σημειώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού «φανερώνει τη μεγάλη επιθυμία του κόσμου να βγει έξω, να ζήσει ξανά την κανονικότητα του καλοκαιριού, να μπορέσει να χαλαρώσει και να διασκεδάσει, μετά από μια δύσκολη περίοδο που σίγουρα ακόμα δεν τελείωσε. Άρα, όλοι έχουν ανάγκη από λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, αλλά και κανονικότητας, προκειμένου να περάσουν όμορφα, να γεμίσουν μπαταρίες, όπως λέμε, για να αντιμετωπίσουν όσα θα επακολουθήσουν».

         Σε έναν δήμο με ακτογραμμή 65 χιλιομέτρων, με φημισμένες παραλίες, που μαγεύουν τους επισκέπτες και με την παραλία των Αμμολόφων να βρίσκεται σταθερά κάθε χρόνο στην κορυφή των προτιμήσεων. Σε έναν δήμο με φυσικό πλούτο και δάση, χάρη στο φημισμένο και χρυσοφόρο Παγγαίο Όρος, που αποτελεί πόλο έλξης εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Και σε έναν δήμο με πλούσια και μακραίωνη ιστορία, με μνημεία αρχαιολογικά και θρησκευτικά όπως η Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας και παραδοσιακούς οικισμούς μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να βρουν καθένας το δικό του καταφύγιο διακοπών, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις