Ποιος ήταν ο Frank Leslie – Ο δημοσιογράφος που ανακάλυψε το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο μιας άλλης εποχής..

Ο Frank Leslie γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1821 στο Ιpswich, Suffolk της Αγγλίας και πέθανε στην Νέα Υόρκη το 1880 σε ηλικία 58 ετών.

Ηταν εικονογράφος και δημοσιογράφος. Το Illustrated London News δημοσίευσε τα πρώτα του σκίτσα. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1848. Εκεί ίδρυσε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του New York Journal (1854).Άλλαξε το όνομά του το 1857—και το Boys’ and Girls’ Weekly του Frank Leslie (1866). Οι εικονογραφήσεις του από τα πεδία των μαχών του Εμφυλίου Πολέμου του απέφεραν τα μεγαλύτερα κέρδη του. Η δεύτερη σύζυγός του, Miriam Florence Leslie (1836–1914), άλλαξε νόμιμα το όνομά της σε Frank Leslie μετά το θάνατό του και συνέχισε την επιχείρησή του.Αυτό την έσωσε την δύο φορές από τα χρέη. Όταν πέθανε ήταν πολύ πλούσια γυναίκα πια και άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στη φεμινίστρια Carrie Chapman Catt .

Αγωνίζονταν πάντα για τα κοινά και την αλήθεια και ήταν αυτός που συγκρόυστηκε με την βιομηχανία γάλακτος στην Αμερική.

Το σκάνδαλο γάλακτος (swill milk) ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο νοθευμένης τροφής στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1850.

Όταν μια μυστηριώδης, ανεξέλεγκτη ασθένεια άρχισε να παίρνει τη ζωή των βρεφών στη Νέα Υόρκη το 1850, υπήρχαν πολλές θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβαινε.

Ασθένειες όπως η χολέρα και ο τυφος ήταν μέρος της καθημερινής ζωής, όμως τα βρέφη δεν είχαν κανένα τέτοιο σύμπτωμα. Ήταν κάτι άλλο αυτό που τους συνέβαινε.

Όπως αποδείχθηκε, η αιτία ήταν.. το γάλα που έπιναν. Η εφημερίδα του Frank Leslie αποκάλυψε τη φρίκη της παραγωγής γάλακτος και πώς σκότωνε τα βρέφη.

Βασίλειος Σπανουδάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις