Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Στην κορυφή της κατάταξης με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο φιγουράρει πλέον η Σιγκαπούρη, προσπερνώντας την μέχρι πέρσι κυρίαρχη Ιαπωνία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το διαβατήριο της Σιγκαπούρης επιτρέπει στους κατόχους του την είσοδο χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς από τους 227 στον κόσμο.

Η κατάρτιση του δείκτη Henley Passport Index για το 2023 έλαβε υπόψη τα στοιχεία που παρείχε η Διεθνής Αρχή Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία κατατάσσει τα παγκόσμια διαβατήρια με βάση τον αριθμό των προορισμών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς προηγούμενη βίζα.

Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση, με τους πολίτες τους να μπορούν να επισκεφθούν 190 παγκόσμιους προορισμούς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση, με το διαβατήριό της να επιστρέπει ελεύθερη πρόσβαση σε 185 προορισμούς, με τον Καναδά στην ίδια θέση.

Η Ιαπωνία, η οποία ήταν στην κορυφή της λίστας πέρυσι, υποχώρησε στην τρίτη θέση — το διαβατήριό της επιτρέπει πρόσβαση χωρίς βίζα σε 189 προορισμούς, από 193 το 2022. Άλλα διαβατήρια που ισοβαθμούν με την Ιαπωνία στην τρίτη θέση είναι η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, Νότια Κορέα και Σουηδία.

Σχετικές δημοσιεύσεις