Πρεμιέρα για τον «Αστερόκοσμο» το Σάββατο, με εντυπωσιακό bubble show

Σε.. υψόμετρο πέντε μέτρων θα σηκώσει στην αγκαλιά του ο Άγιος Βασίλης τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που θα βρεθούν στη χριστουγεννιάτικη πολιτεία του Αστερόκοσμου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει να σκορπά “ μαγεία” και “ άρωμα” εορτών μέχρι και της 7 Ιανουαρίου του 2020.

Στην πρεμιέρα του, ο “Αστερόκοσμος” θα κάνει ποδαρικό με ένα εντυπωσιακό bubble show (σόου με σαπουνόφουσκες), με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ με φωτιές, με παρκούρ και πολλές άλλες εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων και ένα διαγωνισμό σαπουνόφουσκας με έπαθλο 500 ευρώ. Μάλιστα, στις 7 το βράδυ του Σαββάτου, η ερμηνεύτρια Κατερίνα Στικούδη θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του “ Αστερόκοσμου”, εν μέσω ενός υπερθεάματος πυροτεχνημάτων.

Την ίδια ημέρα, στο περίπτερο 14, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράσταση θεάτρου σκιών με τον Καραγκιόζη στον Αστερόκοσμο σε νέες περιπέτειες (18.00), ενώ στο περίπτερο 15, οι επισκέπτες θα μπορούν να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους στον Αη Βασίλη και να μπουν στο σπιτικό του, αλλά και να φτιάξουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να μεταμορφωθούν σε όποιον ήρωα θέλουν (ζωγραφική προσώπου), να παρακολουθήσουν το σόου μαγείας του μάγου Grey Ampa (19.30) και να δουν την παράσταση σύγχρονου τσίρκου με τους χοροακροβάτες των Όλγας Δελιάκη και Στέλλας Στέφου (ασπρόμαυρο παραμύθι στις 20.30).

“Πρόκειται για το παλαιότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας που στήνεται φέτος για δέκατη χρονιά”, επισήμανε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, προσθέτοντας ότι“ πέρυσι η επισκεψιμότητα στον Αστερόκοσμο έφθασε σε 90.000 άτομα και φέτος αναμένουμε να πιάσουμε εξαψήφιο αριθμό”. Μάλιστα, ο υπεύθυνος του Αστερόκόσμου, Σάκης Πετρόπουλος, διευκρίνισε ότι από το σύνολο των επισκεπτών πέρυσι, ποσοστό 7% αφορούσε σε άτομα από τις γειτονικές χώρες”, όπου όπως διευκρίνισε “ και φέτος έγινε καμπάνια ενημέρωσης και περιμένουμε να εγγράψουμε περισσότερες παρουσίες”.

Σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη, φέτος η χριστουγεννιάτικη πολιτεία θα καταλαμβάνει 12.000 τ.μ στεγασμένου χώρου (περίπτερα 13-14-15) και 15.000 τ.μ υπαίθριου, ενώ η τιμή του εισιτηρίου “ παραμένει για τέταρτη χρονιά σταθερή στα 7 ευρώ, με δωρεάν πάρκινγκ και τη δυνατότητα πρόσβασης στο 90% των παιχνιδιών εντός του Αστερόκοσμου”.

Ο υπεύθυνος του “Αστερόκοσμου”, Σάκης Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι “άθλος” το να στηθεί η χριστουγεννιάτικη πολιτεία του Αστερόκοσμου, σημείωσε πως “ πρόκειται για ένα μοναδικό πάρκο, με πληθώρα θεαμάτων, κατασκευών και παιχνιδιών”. Υπογράμμισε ότι και φέτος θα λειτουργήσουν τα δύο παγοδρόμια διαστάσεων 15×30 μέτρων, που στο ένα θα μπορούν να εξασκηθούν οι αρχάριοι και στο άλλο να “ κάνουν” τις φιγούρες τους οι πιο έμπειροι.

Οπως είπε, σε 27.000 τ.μ. βρίσκονται συγκεντρωμένα θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο πλούσιο Fun Park με 18 παιχνίδια Λούνα Παρκ και δύο στεγασμένα παγοδρόμια στο περίπτερο 13.

Ο “Αστερόκοσμος” είναι σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια των εορτών, είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, σημειώνοντας ότι “φέτος μέχρι και οι Θεοί του Ολύμπου θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους” (αφού στον ίδιο χώρο λειτουργεί το ομώνυμο θεματικό πάρκο). Μεταξύ άλλων, ο ίδιος είπε “ φέτος, Αστερόκοσμος, ΔΕΘ και Δήμος Θεσσαλονίκης, με τον στολισμό και τις πάρα πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, θα δώσουν μία ξεχωριστή εικόνα και πολλή γοητεία στην πόλη, που ετοιμάζεται για ένα μήνα ξεχωριστών γιορταστικών εκδηλώσεων”.

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 19.00, η ερμηνεύτρια Τάμτα θα χαρίσει στους επισκέπτες του Αστερόκοσμου ένα Ταξίδι στα Αστέρια, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα, ο Κώστας Μαρτάκης θα προσθέσει την δική του «χρυσόσκονη» στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Ωράριο λειτουργίας για τον Αστερόκοσμο 2019-2020: στις 7/12 από τις 17.00 ώς τις 23:00, στις 8/12 από τις 11:00 ώς τις 23:00, στις 9-13/12 από τις 17:00 ώς τις 23:00, στις 14-15/12 από τις 11:00 ώς 23:00, στις 16-20/12 από τις 17:00 ώς τις 23:00 και στθς 21/12/2019 – 07/01/2020 από τις 11:00 ώς τις 23:00.

Σχετικές δημοσιεύσεις