Προστατευτικές μάσκες με λεπτομέρειες διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων

Η τέχνη, σε κάθε μορφή της, μπορεί όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο αλλά και να προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα στους ανθρώπους που αυτό τον καιρό βρίσκονται στις επάλξεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Έχοντας αυτό ως εφαλτήριο, η γνωστή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα κι ένας συντηρητής έργων τέχνης από την Καβάλα, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο καθένας από τη δική του μεριά, έκανε μια «κατάθεση αγάπης» προς όλους εκείνους που εργάζονται σε νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες.

Η Φωτεινή Δάρρα, το βράδυ της Κυριακής (26/4), θα τραγουδήσει για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε, μέσω του διαδικτύου, αφιερώνοντας διαδικτυακές συναυλίες για τη στήριξη και την ηθική συμπαράσταση των νοσηλευτών και των γιατρών που βρίσκονται στις επάλξεις αλλά και των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται βοήθεια.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης κατάφερε να συνδυάσει την προστασία με την τέχνη, καθώς με δικά του έξοδα κατασκεύασε προστατευτικές μάσκες- προσωπίδες, στη μετόπη των οποίων προσάρμοσε λεπτομέρειες από έργα διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, όπως των Τέτση, Γραμματόπουλου, Γκίκα, Λύτρα, Μόραλη και πολλών άλλων.

Τις μάσκες αυτές τις διέθεσε δωρεάν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στο παράρτημα του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας.

Σχετικές δημοσιεύσεις