Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 40 έως 44 χρόνων

Από σήμερα ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 (μέχρι τώρα μπορούσαν να εμβολιαστούν μόνο με AstraZeneca). Αμέσως μετά σειρά θα πάρουν οι ηλικίες 35-39 και 30-34 ετών. Το πρόγραμμα θα ανεβάσει στροφές και τον Ιούνιο και μάλιστα το μήνα αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 20-29 ετών.

Οι λίστες με τους ΑΜΚΑ
Τις τελικές λεπτομέρειες ώστε σήμερα να ανοίξει για τις ηλικίες 40-44 ετών η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού, για όλα τα εμβόλια, ρύθμιζε και χθες το επιτελείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ξεκινήσει από χθες να «φορτώνονται» με ταχύτατους ρυθμούς στο σύστημα της πλατφόρμας εμβολίων οι λίστες με τους ΑΜΚΑ των πολιτών 40 έως 44 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, θα ανοίξει κανονικά η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson από τα άτομα που υπάγονται στις παραπάνω ηλικίες (γεννηθέντες/είσες από 1976 έως και 1981). Υπενθυμίζεται πως όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης θα λάβουν μήνυμα SMS στο κινητό τους για το ραντεβού τους. Οσοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία της άυλης θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις