Πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες για αισθητική αναβάθμιση των ΚΑΦΑΟ

Ανοιχτό κάλεσμα σε νέους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης ώστε να αναβαθμιστούν αισθητικά επιπλέον 40 ΚΑΦΑΟ στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, απευθύνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Το κάλεσμα έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρωτοβουλία του Δήμου να «μεταμορφωθούν» σε έργα τέχνης παλιά και άχαρα ΚΑΦΑΟ που είναι τοποθετημένα στη Νέα Παραλία και τα οποία συγκέντρωσαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων. Ήδη έχουν αναβαθμιστεί περισσότερα από 20 ΚΑΦΑΟ και σε δεύτερη φάση επιχειρείται η ανανέωση άλλων 40.

Μετά την υποβολή των προτάσεων από τους καλλιτέχνες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, η Συμβουλευτική Επιτροπή Εικαστικών της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιλέξει τα έργα που θα προχωρήσουν στη φάση της υλοποίησης. Δεδομένου ότι τα ΚΑΦΑΟ έχουν διάφορες διαστάσεις, μετά την επιλογή του έργου θα γίνει η αντίστοιχη κατανομή και πιθανόν να χρειαστεί η προσαρμογή του εκάστοτε έργου.

Η ΚΕΔΗΘ θα διαθέσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για την εικαστική παρέμβαση σε συνεννόηση με τους καλλιτέχνες που θα επιλεγούν, ενώ οι προτάσεις των καλλιτεχνών θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 28 Μαΐου.

Σχετικές δημοσιεύσεις