Πρώην αστέρες αποθεώνουν τον τελικό του Μουντιάλ

Πρώην διάσημοι παίκτες χαρακτήρισαν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ως έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών, όπου η Αργεντινή κέρδισε τη Γαλλία στα πέναλτι (4-2) μετά από  ισοπαλία στα 90’ (2-20 και στην παράταση (3-3).
 Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο φορές και ο Κιλιάν Μπαπέ  πέτυχε ένα χατ-τρικ σε 120 λεπτά συναρπαστικής δράσης, πριν ο Γκονσάλο Μοντιέλ σφραγίσει μια νίκη στα πέναλτι και ένα τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αργεντινή.
 
 Ο πρώην αμυντικός της Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Τζέιμι Γκάραχερ, δήλωσε ότι ήταν ένα από τα «καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών».
 «Αυτό το παιχνίδι έδειξε γιατί το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο παιχνίδι όλων. Αυτό είναι ένα “all-time classic”», έγραψε στο Twitter.

 Ο Άλαν Σίρερ είπε στο BBC «ήταν απλώς ένας απίστευτος τελικός».
 «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ κάτι παρόμοιο. Ήταν συγκλονιστικό», είπε ο πρώην Άγγλος επιθετικός.

 Ο Μέσι, στον 26ο αγώνα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο πέμπτο του τουρνουά, κατάφερε τελικά να πάρει στα χέρια του το παγκόσμιο τρόπαιο.

 «Για τη χώρα μας, να δούμε μια φωτογραφία του Μαραντόνα και του Μέσι, δύο από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αυτό είναι κάτι τόσο απίστευτο», δήλωσε στο BBC ο πρώην αμυντικός της Αργεντινής Πάμπλο Θαμπαλέτα. 

 Ο Γκάρι Νέβιλ είπε ότι ο Μέσι άξιζε να είναι το επίκεντρο της προσοχής:
 «Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ήταν μοναδικός σε κάθε παιχνίδι που έπαιξε. Εάν έχετε παρακολουθήσει ζωντανά τον Λιονέλ Μέσι, είστε πραγματικά ευλογημένος», δήλωσε ο πρώην Άγγλος διεθνής Νέβιλ στο ITV.
 Ο Νέβιλ πρόσθεσε ότι η νίκη της Αργεντινής θα εμπνεύσει μια νέα γενιά παικτών, αναφέροντας τη δική του εμπειρία παρακολουθώντας τον Μαραντόνα να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.
 «Βλέπαμε τς κινήσεις του Μαραντόνα το ’86 πριν από το παιχνίδι και ήμουν μικρός», πρόσθεσε ο Νέβιλ.

Σχετικές δημοσιεύσεις