Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης - Αναστέλλεται η λειτουργία τμήματοςΠρώτο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με γυναίκα εκπαιδευτικό να βρίσκεται θετική στον covid-19.

Eιδικότερα, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Περαίας, εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού, με τη διεύθυνση να προβαίνει στην αναστολή τμήματος για 14 ημέρες, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στην ανακοίνωση του σχολείου τονίζεται:

«ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ (COVID-19) ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του σχολείου μας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης για το περιστατικό διάγνωσης, το βράδυ της Παρασκευής, θετικού κρούσματος εκπαιδευτικού του σχολείου μας, με εντολή της Διεύθυνσης, όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), θα πρέπει να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από τη Δευτέρα 21/9/20 έως και την Παρασκευή 2/10/20, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους. Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό μας.

Ο Διευθυντής και Υπεύθυνος διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 του Σχολείου».

Σχετικές δημοσιεύσεις