Πυρκαγιές στον Καναδά – Οι καπνοί «έπνιξαν» τη Νέα Υόρκη

Ο ουρανός των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το πρωί της 7ης Ιουνίου, καλύφθηκε από πορτοκαλί καταχνιά  και σκέπασε για ένα ολόκληρο 24ωρο τον ήλιο και το φεγγάρι δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα που όμοια της οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είχαν ξαναβιώσει.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έμειναν σπίτι τους ή περιόρισαν δραματικά τις μετακινήσεις τους κλείνοντας τα παράθυρα των οικιών τους και των γραφείων τους. «Είχε μια μυστηριώδη ησυχία. Δεν κυκλοφορούσαν γενικά άνθρωποι στους δρόμους κι όσοι έβγαιναν, πήγαιναν από το σπίτι στο γραφείο και πάλι πίσω. Πραγματικά σε ενοχλούσε η ατμόσφαιρα. Δεν ήθελες να εισπνεύσεις τη μυρωδιά. Ήταν ένα θαμπό πορτοκαλί χρώμα, σαν να έχεις ανάψει λάμπες πορτοκαλί. Είχε αλλάξει μέχρι και ο τρόπος που φωτίζονταν οι χώροι ακόμη κι αν ήταν μέρα», τονίζει και προσθέτει ότι αυτό που επίσης τους προκάλεσε εντύπωση εκείνη τη μέρα είναι ότι έπεσε αρκετά η θερμοκρασία. «Περιμέναμε 24-25 βαθμούς και στην ουσία είχαμε 15 -18 βαθμούς. Το μέγεθος του ήλιου ήταν πώς είναι το γεμάτο φεγγάρι. Ήταν τρομερό. Μέχρι την Καρολίνα η ατμόσφαιρα ήταν ακριβώς η ίδια»,

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα της Νέας Υόρκης κατέγραψε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ καθώς λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στον Καναδά έφτασε πάνω από το 200 επίπεδο ρύπανσης που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις