Πυροσβεστικό ελικόπτερο έστειλε στην Ελλάδα η Ιορδανία

Ελικόπτερο Mi-26, έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που στάλθηκε με πρωτοβουλία του βασιλιά της Ιορδανίας και της κυβέρνησης της Ιορδανίας και βρίσκεται στη χώρα μας από τις 29 Ιουλίου, αποτελείται από 16μελές πλήρωμα και θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στην Ελλάδα, ώστε να επιχειρήσει άμεσα εφόσον χρειαστεί.   

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ιορδανία, σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα μέλη του πληρώματος, υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. 

«Καμιά χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις επιπτώσεις αυτές και βλέπουμε με πόση σφοδρότητα πλήττεται φέτος από δασικές πυρκαγιές ολόκληρη η δυτική Ευρώπη. Αλλά και στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε καθημερινά πολλές και ενίοτε μεγάλες πυρκαγιές, τις οποίες κατορθώνουμε ως σήμερα να περιορίζουμε. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ως συλλογική απάντηση της ΕΕ  στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της Βαλκανικής. Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της συνεργασίας, του ρόλου της Ελλάδας ως κόμβου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την περιοχή μας, αλλά και των άριστων διμερών μας σχέσεων με την Ιορδανία, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξή σας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε», σημείωσε ο κ. Τουρνάς.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ιορδανίας στη χώρα μας, Issa Alhijazin, ευχαρίστησε θερμά τη χώρα μας για τη φιλοξενία και εξήρε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας – Ιορδανίας, καθώς και την διαρκή ετοιμότητα των δύο χωρών για παροχή αμοιβαίας συνδρομής σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. 

Σχετικές δημοσιεύσεις