Πλεύρης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Δεν καταργείται, εξετάζεται η «ελεύθερη» πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους

Η κατάργηση του μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους φαίνεται πως ανοίγει τον δρόμο και για άλλες κινήσεις χαλάρωσης.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως το εκβιαστικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 θα καταργηθεί το πότε είναι σχετικό προς το παρόν.

Βέβαια αφέθηκε να εννοηθεί από τους αρμόδιους (Γκάγκα, Πλεύρη) πως το μέτρο αυτό ενδεχομένως να επιστρέψει από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η πολυδιαφημισμένη “χαλάρωση” ωστόσο που άργησε να έρθει στη χώρα μας δεν τελειώνει εδώ.

Υπάρχουν σκέψεις για ολική κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν ήδη από πέρυσι σε εστίαση και λιανεμπόριο, με φόντο φυσικά και την έναρξη της τουριστικής περιόδου το επόμενο διάστημα.

Οι πιο.. αισιόδοξες φωνές θέλουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τουλάχιστον για τη διασκέδαση και το λιανεμπόριο, να παύουν να ισχύουν ήδη πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα στους εξωτερικούς χώρους.

Το επικρατέστερο ωστόσο σενάριο θέλει την κατάργηση αυτή να παίρνει παράταση μέχρι τουλάχιστον τις αρχές Μαϊου.

Μαζί της θα έρθει και η άρση των μασκών σε αρκετούς κλειστούς χώρους (σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, χώροι εργασίας), κάτι που δεν θα αφορά τα νοσοκομεία και τα ΜΜΜ.

Η μείωση ή ακόμα και η κατάργηση των self test για τους μαθητές είναι επίσης στα πλάνα της επιτροπής “ειδικών” για το επόμενο διάστημα. Ήδη εξάλλου από 1/4 τα τεστ στα σχολεία θα μειωθούν σε 1 την εβδομάδα.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί -και είναι πάρα πολύ σημαντικό- είναι το κατά πόσο τον ίδιο δρόμο θα πάρουν και τα rapid test εκατομμυρίων εργοζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θυμίζουμε πως από το προηγούμενο κιόλας φθινόπωρο για να μπορούν να εργαστούν, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να διενεργούν με δικά τους έξοδα 2 εβδομαδιαία τεστ την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής κυβέρνηση και “ειδικοί” κρατούν σιγή ασυρμάτου για το κορυφαίο ίσως εκβιαστικό κορωνομέτρο μετά τα πρόστιμα στους άνω των 60.

Σχετικές δημοσιεύσεις