ΡΟΔΟΣ – Το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο – Φεύγουν κατά χιλιάδες οι τουρίστες

Φωτιά στη Ρόδο: Το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο – Φεύγουν κατά χιλιάδες οι τουρίστες (Βίντεο – Φωτογραφίες)

Με την φωτιά να μαίνεται για 6η μέρα οι τουρίστες αποχωρούν άρον – άρον από τη Ρόδο.

Φωτιά στη Ρόδο: Το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο – Φεύγουν κατά χιλιάδες οι τουρίστες (Βίντεο - Φωτογραφίες)
Αλέξανδρος Καλαφάτης

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

Το αδιαχώρητο γίνεται στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου καθώς χιλιάδες τουρίστες που επέλεξαν το νησί των ιπποτών για διακοπές το εγκαταλείπουν άρον άρον λόγω της φωτιάς.

Ο απεγκλωβισμός διά θαλάσσης και ξηράς σόκαρε αρκετούς παραθεριστές που επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους ενώ η κατάσταση στο νησί δεν ομαλοποιείται εδώ και μέρες με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να το εγκαταλείψουν.

Έως την 30η Ιουλίου ακυρώνει η Jet2 τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα

Η Jet2 ακύρωσε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που αναμένονταν να αναχωρήσουν στη Ρόδο έως και την 30ή Ιουλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία, σε νεότερη ανακοίνωσή της.

«Λόγω αυτών των έκτακτων συνθηκών, ακυρώσαμε έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου όλες τις πτήσεις και τα πακέτο που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο», ανέφερε η ανακοίνωση στο Twitter.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό για όλους».

«Ομάδα ταχείας ανάπτυξης» για τη βοήθεια Βρετανών τουριστών στη Ρόδο στέλνει το Λονδίνο

Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Μάθιου Λοτζ δήλωσε με tweet του ότι το βρετανικό ΥΠΕΞ έστειλε μια «ομάδα ταχείας ανάπτυξης» στη Ρόδο, η οποία είναι καθ’ οδόν, για τη βοήθεια Βρετανών τουριστών.

Ο κ. Λοτζ τόνισε επίσης ότι η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, τις αεροπορικές εταιρείες και τους τουριστικούς πράκτορες «για την υποστήριξη των υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σχετικές δημοσιεύσεις