Σεισμός στην Αϊτή – Πάνω από 300 οι νεκροί

Ο σεισμός 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα της Αϊτής το πρωί του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 304 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Αϊτής, Τζέρι Τσάντλερ, άλλοι τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς εξαιτίας του σεισμού.

Ο προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 227 νεκρούς.

Μετασεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών κατέγραψε στην Αϊτή, αργά το βράδυ του Σαββάτου τοπική ώρα, το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ., σύμφωνα με το EMSC.

Εκατοντάδες νεκροί – Έρχεται βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσφερε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αϊτή μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα το νησί, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«O Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τον σεισμό στην Αϊτή όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι και ισοπεδώθηκαν κτήρια», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος ενέκρινε άμεση αμερικανική αρωγή και ανέθεσε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), Σαμάνθα Πάουερ, να συντονίσει αυτή την προσπάθεια», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις