Σε θέρετρο γκολφ του Τραμπ στη Φλόριντα η Σύνοδος των G7

Σε ένα από τα τουριστικά θέρετρα γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G7 τον επόμενο Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα βγάλει κέρδος από τη διοργάνωση, προσθέτοντας ότι «το brand του Ντόναλντ Τραμπ είναι αρκετά ισχυρό» και δεν χρειάζεται προώθηση.

Το θέρετρο βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Μαϊάμι. Η Σύνοδος των G7, δηλαδή των αρχηγών του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ συν της ΕΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10-12 Ιουνίου 2020.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου είπε σε δημοσιογράφους ότι υπήρξε μια ομάδα που έψαχνε να βρει πιθανά μέρη για να στεγάσουν τη σύνοδο σε περίπου 12 πολιτείες. Συγκεκριμένα, όπως είπε, τα μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν μέρη στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Χαβάη, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, το Μίσιγκαν, το Τενεσί και τη Γιούτα.

Ωστόσο κατέληξαν ότι το θέρετρο του Τραμπ ήταν μακράν το καλύτερο μέρος για να διεξαχθεί η συνάντηση και κρίθηκε ιδανικό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεχθεί επικρίσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, επειδή επισκέπτεται τα γήπεδα γκολφ που διαθέτει στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, καθώς και ότι έμεινε σε δικό του πολυτελές θέρετρο στην Ιρλανδία, μετά από επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ο Μαλβανέι αρνείται ότι ο Τραμπ έχει κέρδη από την προεδρία, υποστηρίζοντας ότι δίνει δωρεά του μισθό του σε φιλανθρωπικό έργο.

Πάντως πολλοί εκφράζουν επιφυλάξεις για τη φιλοξενία της G7 σε περιουσία του Τραμπ, καθώς θεωρούν ότι με βάση το Σύνταγμα, κάθε πρόεδρος απαγορεύεται να έχει το οποιοδήποτε κέρδος, έμμεσα ή άμεσα, από ξένες κυβερνήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις