Σε καραντίνα οι κάτοικοι στον Εχίνο Ξάνθης – Τα στοιχεία που ανησύχησαν

Στους 22 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η εξάπλωση του ιού στην χώρα έχει προκαλέσει σειρά μέτρων για την προστασία των πολιτών, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, να προχωρά σε ακόμη πιο δραστικά μέτρα και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Μετά την είδηση του θανάτου ενός ακόμη ηλικιωμένου στην Ξάνθη (ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στον Νομό), αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στον Εχίνο, στα Πωμακοχώρια, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως προχωρά σε περιορισμό των κατοίκων στην περιοχή, χωρίς καμία εξαίρεση μετακίνησης.

Είναι η τρίτη περιοχή (μετά τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Κοζάνης) όπου η κυβέρνηση αναγκάζεται να προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο για δύο εβδομάδες, καθώς ο φόβος για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Ο ηλικιωμένος που απεβίωσε χθες το μεσημέρι στην Ξάνθη, ήταν το 21ο θύμα, με την περιοχή του Εχινού να είναι από τις 18:00 χθες το απόγευμα σε πλήρη καραντίνα.

Εχίνος Ξάνθης: Αστυνομία και πυροσβεστική θα κάνει την τροφοδοσία
Οπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και δεν θα μπορούν να βγουν για κανέναν λόγο. Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η τροφοδοσία στους κατοίκους της περιοχής τις επόμενες δύο εβδομάδες, επιστρατεύονται η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που θα φροντίσουν να προμηθευτούν τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζονται.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε χθες τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους, καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος. Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις