Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία του δήμου Αλμωπίας και ο δήμος Σκύδρας στην Πέλλα

Πρωτοφανής ήταν, σύμφωνα με τον δήμο Αλμωπίας, η βροχόπτωση που έπληξε χθες την περιοχή. Η βροχόπτωση μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.

«Επικοινωνήσαμε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο(αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές) και κηρύχθηκε η περιοχή της Αριδαίας  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης.

Επισήμανε ότι στην περιοχή αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον δήμο.

Για αύριο, Τετάρτη,  οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλμωπίας, θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός των νηπιαγωγείων Χρύσας – Τσάκων και Ξιφιανής, στα οποία παρατηρήθηκε έντονη υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων. 

Στον δήμο Σκύδρας συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου μετά από σχετικό αίτημα, κηρύχθηκε το σύνολο του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε χωράφια, δρόμους και σε οικιακό εξοπλισμό και έχει ενεργοποιηθεί ο κανονισμός για να καταθέσουν οι πολίτες αίτηση για οικονομική ενίσχυση.

Σχετικές δημοσιεύσεις